Matematik
Isolere x uden hjælpemidler?
20. november 2007 af
memomo (Slettet)
Hej
Sidder lige med en ligning, som skal isoleres uden hjælpemidler og kan simpelthen ikke se, hvordan det skal gøres. Nogle, der kan hjælpe? :) Ligningen kommer her:
x^2+(3x)^2 = (x+3)^2
På forhånd tak.
Sidder lige med en ligning, som skal isoleres uden hjælpemidler og kan simpelthen ikke se, hvordan det skal gøres. Nogle, der kan hjælpe? :) Ligningen kommer her:
x^2+(3x)^2 = (x+3)^2
På forhånd tak.
Svar #2
20. november 2007 af mathon
x^2+(3x)^2 = (x+3)^2
x^2 + 9x^2 = x^2 + 6x + 9
10x^2 = x^2 + 6x + 9 ... så JO!
x^2 + 9x^2 = x^2 + 6x + 9
10x^2 = x^2 + 6x + 9 ... så JO!
Svar #3
20. november 2007 af memomo (Slettet)
Hmm.. forstår det simpelthen ikke.. den burde nemlig kunne løses :S
Svar #4
20. november 2007 af KristofferFage (Slettet)
Den kan den også.. Få det hele over på en side, og løs den som en almindelig 2. gradsligning..
Skriv et svar til: Isolere x uden hjælpemidler?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
