Matematik
hjælp med matematik:S
20. november 2007 af
chik-g (Slettet)
hey alle sammen der er en opgave som jeg har svært ved at forstå vil en af jer ikke være søde at hjælpe
opgaven:
nogle gymnasieelever har undersøgt, hvor hurtigt et fyrfadslys brænder. først fandt de, at lyset vejede 20g og den lille aluminiumbeholde 0,8g. herefter tændte de lyset, vejede det med mellemrum og fik følgende tal:
tid/min: 0, 5, 10, 18, 27, 32
vægt/g: 18,9, 18,7, 18,5, 18,2, 17,8, 17,6,
a. påvis at vægten afhænger lineært at tiden x
b. bestem en forskrift for linjen
c. hvad vejr lyset efter 15min?
d. hvor lang tid går der, før der er brændt 2 gram af kyset?
e. hvornår er lyset brændt ned?
opgaven:
nogle gymnasieelever har undersøgt, hvor hurtigt et fyrfadslys brænder. først fandt de, at lyset vejede 20g og den lille aluminiumbeholde 0,8g. herefter tændte de lyset, vejede det med mellemrum og fik følgende tal:
tid/min: 0, 5, 10, 18, 27, 32
vægt/g: 18,9, 18,7, 18,5, 18,2, 17,8, 17,6,
a. påvis at vægten afhænger lineært at tiden x
b. bestem en forskrift for linjen
c. hvad vejr lyset efter 15min?
d. hvor lang tid går der, før der er brændt 2 gram af kyset?
e. hvornår er lyset brændt ned?
Svar #1
21. november 2007 af mathon
a) lineær regression på lommeregner giver:
delta_m/delta-t er på det nærmeste konstant
b) lineær regression på lommeregner giver:
m(t) = -0,040649*t + 18,906613
c) m(15) = -0,040649*15 + 18,906613 = 18,2969 = ca. 18,3 g
d) m(to+delta_t)-m(to) = -2
-0,040649*(to+delta_t) + 18,906613 -(-0,040649*to + 18,906613) = -2
-0,040649*to - 0,040649*delta_t + 18,906613 + 0,040649*to - 18,906613 = -2
-0,040649*delta_t = -2
delta_t = -2/(-0,040649) = 49,2017
e) m(t) = 0 = -0,040649*t + 18,906613
0,040649*t - 18,906613 = 0
0,040649*t = 18,906613
t = 18,906613/0,040649 = 465,119
465,119 min = ca. 7 timer 45 min 7 sek
delta_m/delta-t er på det nærmeste konstant
b) lineær regression på lommeregner giver:
m(t) = -0,040649*t + 18,906613
c) m(15) = -0,040649*15 + 18,906613 = 18,2969 = ca. 18,3 g
d) m(to+delta_t)-m(to) = -2
-0,040649*(to+delta_t) + 18,906613 -(-0,040649*to + 18,906613) = -2
-0,040649*to - 0,040649*delta_t + 18,906613 + 0,040649*to - 18,906613 = -2
-0,040649*delta_t = -2
delta_t = -2/(-0,040649) = 49,2017
e) m(t) = 0 = -0,040649*t + 18,906613
0,040649*t - 18,906613 = 0
0,040649*t = 18,906613
t = 18,906613/0,040649 = 465,119
465,119 min = ca. 7 timer 45 min 7 sek
Skriv et svar til: hjælp med matematik:S
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
