Matematik
Cirklens ligning
21. november 2007 af
Christinana (Slettet)
Hej, jeg er lidt en spade :)
Er der ikke lige en, der vil checke om flg er korrekt? Er ikke sikker på, at jeg har indsat rigtigt :)
En cirkel er givet ved (x+2)^2 + (y-3)^2 = 6^2.
En linje er givet ved 3x-4y-4=0.
Jeg skal så finde afstanden mellem cirklens centrum og linjen, er det
dist(P,m) = |3*-2 + 4*-3-4|/sqrt(3^2 + (-4)^2) = 22/5
Tak for det!
Er der ikke lige en, der vil checke om flg er korrekt? Er ikke sikker på, at jeg har indsat rigtigt :)
En cirkel er givet ved (x+2)^2 + (y-3)^2 = 6^2.
En linje er givet ved 3x-4y-4=0.
Jeg skal så finde afstanden mellem cirklens centrum og linjen, er det
dist(P,m) = |3*-2 + 4*-3-4|/sqrt(3^2 + (-4)^2) = 22/5
Tak for det!
Svar #1
21. november 2007 af mathon
dist(l,P(x,y)) = |3x-4y-4|/sqrt(3^2 + (-4)^2)
dist(l,C(-2,3)) = |3*(-2)-4*3-4|/5 = 22/5 = 44/10 = 4,4
dist(l,C(-2,3)) = |3*(-2)-4*3-4|/5 = 22/5 = 44/10 = 4,4
Svar #2
21. november 2007 af Christinana (Slettet)
Tak, var nemlig ikke sikker, om a og b i dist-formlen var for cirklen eller for linjen!
Skriv et svar til: Cirklens ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
