Matematik

finde skæringspunkterne ????

21. november 2007 af Tuannie (Slettet)
hej. hvordan finder man skæringspunkterne mellem graferne for f(x)= 3x-5 , g(x)= 5x-3 , h(x)= 2x+1

har virkelig brug for hjælp.. forstår intet !

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. november 2007 af Garbokranen (Slettet)

Hvis du f.eks. vil finde skæringspunktet for graferne for f og g sætter du

f(x) = g(x), dvs. 3x-5 = 5x-3

Så fås 2x = -2 dvs. x = -1

Skæringpunktets x-koordinat er altså -1. Sæt -1 ind i forskriften for en af funktionerne f eller g, ligegyldig hvilken, for at finde y-koordinaten til skæringspunktet

Svar #2
21. november 2007 af Tuannie (Slettet)

okay.. jamen så har jeg fundet et skæringspunkt.. derefter skal jeg så tag "g og h" og finde skæringspunktet derfra ?

og er der kun 2 skæringspunkter som jeg skal finde ?

Brugbart svar (0)

Svar #3
21. november 2007 af Garbokranen (Slettet)

Ja, så kan du jo finde skæringen mellem g og h, og til sidst mellem f og h. Det er altså 3 i alt.

Svar #4
21. november 2007 af Tuannie (Slettet)

som sagt har du regnet den første altså f og g

ser de sidste 2 sådan ud ?

g og h = 5x-3 = 2x+1 , 3x = 4 , x = 3/4 (0,75)

f og h = 3x - 5 = 2x + 1 , x = 6

Brugbart svar (0)

Svar #5
21. november 2007 af Garbokranen (Slettet)

Rigtigt, bortset fra den med g og h, der bliver x = 4/3, men det er vist bare en trykfejl:)

Svar #6
21. november 2007 af Tuannie (Slettet)

okay.. mange tak .. (:

Brugbart svar (0)

Svar #7
21. november 2007 af Garbokranen (Slettet)

Det var så lidt...

Skriv et svar til: finde skæringspunkterne ????

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.