Matematik
Vektorregning
21. november 2007 af
andersbm (Slettet)
I et koordinatsystem er der givet tre punkter A(10,-5),
B(12,18), C(-5,10).
a) bestem koordinatsættet til T for medianerne i trekant ABC.
Bruger bare formlen for medianernes midtpunkt og får koordinaterne af t til:
T=(17/3,23/3) -->Har tjekket i bogen og det stemmer.
b) Bestem koordinatsættet til det punkt P på AT, som opfylder, at |AP|/|AT|=2/3..
Jeg kan simpelthen ikke løse den..alt er forsøgt, men det som besværliggører det for mig er at hjælpen er udtrykt med længder.
B(12,18), C(-5,10).
a) bestem koordinatsættet til T for medianerne i trekant ABC.
Bruger bare formlen for medianernes midtpunkt og får koordinaterne af t til:
T=(17/3,23/3) -->Har tjekket i bogen og det stemmer.
b) Bestem koordinatsættet til det punkt P på AT, som opfylder, at |AP|/|AT|=2/3..
Jeg kan simpelthen ikke løse den..alt er forsøgt, men det som besværliggører det for mig er at hjælpen er udtrykt med længder.
Svar #2
21. november 2007 af tal-pædagog (Slettet)
Du finder vektor AT ved at udregne:
AT = T-A = (17/3-10,23/3+5) = (-13/3,38/3)
Nu kan AP udregnes som:
AP = A + (2/3)*AT
AT = T-A = (17/3-10,23/3+5) = (-13/3,38/3)
Nu kan AP udregnes som:
AP = A + (2/3)*AT
Svar #3
21. november 2007 af andersbm (Slettet)
ellers tak for svaret, men fandt lige selv ud af det
Skriv et svar til: Vektorregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
