Matematik

Archimedes spiral

22. november 2007 af Lokris (Slettet)
Er der nogen, der kan hjælpe med udregning af Archimedes spiral? Jeg skal beregne længden af spiralen, men jeg kan ikke tyde det materiale, jeg kan finde på nettet:-/

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. november 2007 af mathon

r = a*cos(theta)

hvor
a er en fra 0 forskellig konstant

Svar #2
22. november 2007 af Lokris (Slettet)

Tak Mathon.

Jeg er stadig lidt forvirret. Præcis hvad er definitionen af r og af thea. Jeg kan ikke rigtigt finde noget forklarende omkring det, og har aldrig regnet med en før, så er helt på bar bund.

Brugbart svar (0)

Svar #3
22. november 2007 af mathon

(r,theta) er sfæriske koordinater

x = r*cos(theta)
y = r*sin(theta)

x^2+y^2 = r^2

y/x = tan(theta)

Svar #4
22. november 2007 af Lokris (Slettet)

Arh, nu dæmrer det lidt. Jeg prøver at kigge på det, ellers vender jeg frygteligt tilbage.

Svar #5
22. november 2007 af Lokris (Slettet)

Jeg er klar over at a er en konstant, der er forskellig fra 0, men antager man selv denne konstant, eller?

Skriv et svar til: Archimedes spiral

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.