Matematik
Haster - Differentialregning
22. november 2007 af
Antikristen (Slettet)
Kunen meget gerne bruge noget hjælp til disse to opgaver:
1) Funktionen f(t) angiver temperaturen i grader celcius til tisdpunktet t, hvor t angives i timer. Fx. f(1)= 13,2 ,f(2)=11,8 og f(20)=22,0
Gør rede for betydningen af oplysningerne f'(1)=1,5 og f'(10)=2,3
2)På figuren ses grafen for f(x)=x^2-4x+4 og en tangent til grafen. Tangenten skærer x-aksen i A(1,25;0). Bestem arealet af den, der begrænses af tangenten og kordinaterne. (håber i kan forestille jer det)
Pft. :)
1) Funktionen f(t) angiver temperaturen i grader celcius til tisdpunktet t, hvor t angives i timer. Fx. f(1)= 13,2 ,f(2)=11,8 og f(20)=22,0
Gør rede for betydningen af oplysningerne f'(1)=1,5 og f'(10)=2,3
2)På figuren ses grafen for f(x)=x^2-4x+4 og en tangent til grafen. Tangenten skærer x-aksen i A(1,25;0). Bestem arealet af den, der begrænses af tangenten og kordinaterne. (håber i kan forestille jer det)
Pft. :)
Svar #1
22. november 2007 af kaspx (Slettet)
1) Hældningen er et udtryk for ændringen af temperaturen. Du fra de to oplysninger ses det, at der foregår en større ændring i temperaturen til tiden 10 end til tiden 1.
2) Mener du den del af funktionen der afgrænses af akserne og tangenten? I så fald skal du først beregne parablens skæringer med akserne, skæringen med tangenten kender du. Herefter skal du integrere i intervallet mellem skæringerne.
2) Mener du den del af funktionen der afgrænses af akserne og tangenten? I så fald skal du først beregne parablens skæringer med akserne, skæringen med tangenten kender du. Herefter skal du integrere i intervallet mellem skæringerne.
Svar #2
22. november 2007 af Antikristen (Slettet)
altså der er et kordinat system, og der i er der en graf med en tangent, og tangenten skærer på det givne punkt på x-aksen, og på et punkt som jeg ikke kender på y-aksen, hvilket skaber en trekant. håber du forstår :)
:
:
:
:
:
.:.............
:
:
:
:
:
:
.:.............
:
Skriv et svar til: Haster - Differentialregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
