Matematik

Differentialregning

22. november 2007 af bravery (Slettet)
Hvordan løser jeg følgende opgave?

Lad funktionen f være givet ved:
f(x)= (x^2+1)/(x-1) , x er ikke lig med 1.

Beregn de x-værdier, for hvilke grafen for f har vandrette tangenter.

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. november 2007 af Sherwood (Slettet)

Sæt f'(x)=0

Brugbart svar (0)

Svar #2
23. november 2007 af mathon

(x^2+1)/(x-1) = x + 1 + 2/(x-1).....

Brugbart svar (0)

Svar #3
23. november 2007 af mathon

f'(x) = 1 + 0 + (2*(-1)/(x-1)^2)

f'(x) = 1-2/(x-1)^2

f'(x) = 1-2/(x-1)^2 = 0

2/(x-1)^2 = 1

(x-1)^2 = 2

|x-1| = sqr(2)

x = 1+-sqr(2)

x1 = 1-sqr(2) og x1 = 1+sqr(2)

Brugbart svar (0)

Svar #4
23. november 2007 af mathon

x1 = 1+sqr(2) --> x2 = 1+sqr(2)

Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.