Matematik

reducer

23. november 2007 af sukkertrold-xD (Slettet)
Reducer udtrykket:

4(-3+4y)^2-4(2x-3y)(3x-4y)

Jeg ganger først ind i parentesen, er dette her rigitgt:?

-12+16y^2


PÅ forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. november 2007 af mathon

NEJ!

Svar #2
23. november 2007 af sukkertrold-xD (Slettet)

hvordan så?

Brugbart svar (0)

Svar #3
23. november 2007 af mathon


4(9-24y+16y^2)-4(6x^2-8xy-9xy+12y^2)= .....

Svar #4
23. november 2007 af sukkertrold-xD (Slettet)

hvorfor 24y og 16y

Svar #5
23. november 2007 af sukkertrold-xD (Slettet)

4(9-24y+16y^2)-4(6x^2-8xy-9xy+12y^2) = -24x^2+16y^2-96y+68xy+36

er det rigtigt?

Brugbart svar (0)

Svar #6
23. november 2007 af mathon

1. kvadratsætning;
(a+b)^2 = a^2+2*ab+b^2

((-3)+4y)^2 = (-3)^2 + 2*((-3)*(4y)) + (4y)^2) = 9 - 24y + 16y^2

Brugbart svar (0)

Svar #7
23. november 2007 af mathon

-24x^2+16y^2-96y+68xy+36

er RIGTIGT!

Svar #8
23. november 2007 af sukkertrold-xD (Slettet)

okay, så forstår jeg.

Men er #5 rigtig?

Brugbart svar (0)

Svar #9
23. november 2007 af mathon

JA!

Svar #10
23. november 2007 af sukkertrold-xD (Slettet)

super, mange gange tak :)

Skriv et svar til: reducer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.