Matematik
Bestem værdien k?
24. november 2007 af
blondin9000 (Slettet)
Har givet denne ligning:
x^2 + 4x + k = 0
Bestem værdi af k så ligningen får præcis EN løsning???
x^2 + 4x + k = 0
Bestem værdi af k så ligningen får præcis EN løsning???
Svar #1
24. november 2007 af -Zeta- (Slettet)
For at ligningen har netop én løsning, skal dens diskriminant være lig 0. Opstil derfor et udtryk for diskriminanten, og sæt den lig 0, og løs med hensyn til k.
Svar #2
24. november 2007 af fifi1 (Slettet)
x^2+4x+k=0
a=1
b=4
c=k
d=b^2-4ac
d=4^2-4*1*k
16-4k>k
k<-16/-4=4
k<+4
a=1
b=4
c=k
d=b^2-4ac
d=4^2-4*1*k
16-4k>k
k<-16/-4=4
k<+4
Skriv et svar til: Bestem værdien k?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
