Matematik

Brændpunkt?

26. november 2007 af alberte2 (Slettet)
jeg har fået opgivet en parabel med ligningen:
y=7x^2

Opgaven er så at jeg skal finde brændpunktet.

Er der en som kan hjælpe, har INGEN anelse om hva jeg skal stille op.:)

På forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2007 af Sherwood (Slettet)

Har du ikke flere oplysninger? Jeg har ikke selv stiftet bekendtskab med brændpunkter, men efter hvad jeg kan se på Internettet, skal man også bruge en ledelinier. Og så skulle det være nemt nok.

Svar #2
26. november 2007 af alberte2 (Slettet)

ja, det er det. men har ikk flere oplysninger.

Ordret er opgaven.

Find brændpunkter for disse parabler:
a)y=7x^2
b)(kan ikk li huske den i hovedet, men det er bare ligningen på en anden parabel)

Brugbart svar (0)

Svar #3
26. november 2007 af Sherwood (Slettet)

Medmindre man selv må indsætte værdier, har jeg ingen anelse.

Brugbart svar (0)

Svar #4
26. november 2007 af Esbenps

Givet en parabel p(x) = ax², så er parablens brændpunkts andenkoordinat f givet som f = 1/(4a)...

Brugbart svar (0)

Svar #5
26. november 2007 af Esbenps

Har parablens ligning den mere generelle form p(x) = ax² + bx + c, så bør du/I selv kunne finde frem til brændpunktets nye koordinat, da vi jo kender formlen for parablens toppunkt...

Svar #6
26. november 2007 af alberte2 (Slettet)

jamen, der lidt svært for mig, når jeg ikk engang li v hva brændpunktet helt præcis er. jeg kan godt finde toppunktet, men er det så bar brændpunktet. og hvorfor f=1/(4a)

Er det noget man kan læse nogen steder, sys virkelig jeg har ledt efter nogen svar

Brugbart svar (0)

Svar #7
26. november 2007 af Esbenps

Søg på wikipedia under Parabola...

Svar #8
26. november 2007 af alberte2 (Slettet)

Jeg har læst det, og jeg kan godt komme igennem den med y=ax^2. der får jeg også det rigtige resultet.

Men jeg kan ikke se hvordan toppunktet kan have noget og gøre med brændpunktet. brændpunktet kan jo ikke ligge på parablen?

Så hvis man nu finder toppunktet, skal man så gøre ngoet ekstra ved dette punkt eller

Brugbart svar (0)

Svar #9
26. november 2007 af Esbenps

Brændpunktet har samme x-koordinat som toppunktet fx. Nu mangler du bare at bestemme y-koordinaten til brændpunktet, når parablen ikke har formen p(x) = ax² men den generelle form. Det står på den side, jeg gav dig...

Tegn det, hvis du ikke kan se det...

Svar #10
26. november 2007 af alberte2 (Slettet)

Okay, men så er jeg med. syntes jeg bar ikk a jeg kunne læse, men forstår godt nu, mange tak for hjælpen.

Skriv et svar til: Brændpunkt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.