Fysik

Energiforbrug

26. november 2007 af Matersvært (Slettet)
Hey Nogle genier?

Energiforbrug

Hvor meget energi omsættes der i en 60 W glødepære og en 15 W elsparepære i løbet af 3 timer?

En mikrobølgeovn omsætter 432 kJ på 6 minutter.
Hvor stor er mikrobølgeovnens effekt?

En mobiloplader omsætter energi med effekten 0,5 W.
Hvor mange timer kan opladeren benyttes før energiomsætningen overstiger mikrobølgeovnens 432 kJ?

Kan nogle løse det her?

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2007 af mathon

E_el = P*t = (60 W + 15 W)*(3 h) = 225 Wh


mikrobølgeovnens effekt P = E/t = (432*10^3 J)/(6*60 s) = 1200 J/s = 1200 W

t = E/P = (432*10^3 J)/(0,5 J/s) = 864000 s = 240 h = 10 døgn

Skriv et svar til: Energiforbrug

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.