Fysik
hjælp please
26. november 2007 af
mary45 (Slettet)
En bils kølesystem indeholder 22 L vand. Hvor meget varme optager vandet, hvis dets temperatur stiger fra 18°C til 85°C?
Svar #2
26. november 2007 af alexey (Slettet)
brug formlen
U = m * c * deltaT
U varme, m masse, c specifik varmekapacitet, deltaT ændring i temperaturen.
22L vand vejer som kendt 22kg,
vands spec.varmekapacitet er c = 4,18kJ/(kg*K),
ændring i temp er 85 - 18 = 67K (kelvingrader er lige så store som celsiusgrader, men de to temperaturskalaer er 273,15K forskudte)
gang sammen, så skal du meget gerne få svar i kJ.
U = m * c * deltaT
U varme, m masse, c specifik varmekapacitet, deltaT ændring i temperaturen.
22L vand vejer som kendt 22kg,
vands spec.varmekapacitet er c = 4,18kJ/(kg*K),
ændring i temp er 85 - 18 = 67K (kelvingrader er lige så store som celsiusgrader, men de to temperaturskalaer er 273,15K forskudte)
gang sammen, så skal du meget gerne få svar i kJ.
Svar #3
26. november 2007 af mary45 (Slettet)
BLIVER DET SÅ??
U = m * c * deltaT
U=22*4,18kJ*67
U=6161.3200kJ
U = m * c * deltaT
U=22*4,18kJ*67
U=6161.3200kJ
Skriv et svar til: hjælp please
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
