Matematik
Vinkelhalveringslinje
26. november 2007 af
Mikkat (Slettet)
Jeg har en trekant ABC, og en vinkelhalveringslinje fra vinkel A, som deler a i a1 og a2.
Jeg skal så bevise, at a1=(a*c)/(b+c) og a2=(a*b)/(b+c)
Er der nogen der kan hjælpe?
Jeg ved godt at a1/a2 = c/b
Jeg skal så bevise, at a1=(a*c)/(b+c) og a2=(a*b)/(b+c)
Er der nogen der kan hjælpe?
Jeg ved godt at a1/a2 = c/b
Svar #1
26. november 2007 af mathon
af
a1/a2 = c/b fås
a1/(a1+a2) = c/(b+c), hvoraf
a1 = (a1+a2)*c/(b+c)
a1 = (a*c)/(b+c)
af
a1/a2 = c/b fås
a2/a1 = b/c og
a2/(a1+a2) = b/(b+c), hvoraf
a2 = (a1+a2)*b/(b+c)
a2 = (a*b)/(b+c)
a1/a2 = c/b fås
a1/(a1+a2) = c/(b+c), hvoraf
a1 = (a1+a2)*c/(b+c)
a1 = (a*c)/(b+c)
af
a1/a2 = c/b fås
a2/a1 = b/c og
a2/(a1+a2) = b/(b+c), hvoraf
a2 = (a1+a2)*b/(b+c)
a2 = (a*b)/(b+c)
Svar #2
26. november 2007 af Mikkat (Slettet)
Hvordan kommer du fra
a1/a2 = c/b til a1/(a1+a2) = c/(b+c)?
a1/a2 = c/b til a1/(a1+a2) = c/(b+c)?
Skriv et svar til: Vinkelhalveringslinje
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
