Fysik
Lydresonans
26. november 2007 af
reinholdt_w (Slettet)
Hej. Jeg håber du/i kan hjælpe mig med denne opgave. Jeg har dov selv et forslag og en formel, jeg ved bare ikke om det er rigtigt og hvordan jeg skal gøre? Måske kan du forklare mig det? På forhånd tak.
Ved byggeri i områder med blød bund er det ofte nødvendigt at foretage pilotering. Det vil sige, at man bygger på pæle, som rammes ned i jorden. Nedramningen foregår tit ved, at man lader et tungt lod falde ned på pælene.
Nogle tilskuere ved en byggeplads, hvor der netop foregår pilotering, ser loddet ramme pælen 1,4 s, før de hører bumpet.
HVOR LANGT STÅR TILSKUERNE FRA ARBEJDSPLADSEN?
Kan jeg bruge denne formel: v=delta2 divideret med delta t
340 m/sek det er lyden.
Ved byggeri i områder med blød bund er det ofte nødvendigt at foretage pilotering. Det vil sige, at man bygger på pæle, som rammes ned i jorden. Nedramningen foregår tit ved, at man lader et tungt lod falde ned på pælene.
Nogle tilskuere ved en byggeplads, hvor der netop foregår pilotering, ser loddet ramme pælen 1,4 s, før de hører bumpet.
HVOR LANGT STÅR TILSKUERNE FRA ARBEJDSPLADSEN?
Kan jeg bruge denne formel: v=delta2 divideret med delta t
340 m/sek det er lyden.
Svar #3
26. november 2007 af reinholdt_w (Slettet)
Kan jeg svare således?
I denne opgave skal vi prøve at besvare hvor langt tilskuerne står fra byggepladsen. De står og ser på at der foregår en pilotering. Vi får oplyst, at de kan se at loddet rammer pælen efter 1,4 sek. Efter det er sket. Og hermed kan jeg så fortælle at de står så langt væk som lyden kan nå på 1.4 sekunder. Dvs. lydens hastighed gange med 1.4 sekunder. Omkring 500 m. Også man eventuelt bemærke, at der ikke er taget højde for den utrolige minimale tid, det tager lyset at nå til tilskuerne.
Jeg finder frem til resultatet ved at bruge min formel v= delta s/delta t. 340 m/sek. Er lyden. Og jeg kan nu konkludere at menneskerne står ca.: s= 476 m væk. I det at tilskuerne ser loddet falde, men hører først lyden senere, da lyden bevæger sig langsommere end lyset.
I denne opgave skal vi prøve at besvare hvor langt tilskuerne står fra byggepladsen. De står og ser på at der foregår en pilotering. Vi får oplyst, at de kan se at loddet rammer pælen efter 1,4 sek. Efter det er sket. Og hermed kan jeg så fortælle at de står så langt væk som lyden kan nå på 1.4 sekunder. Dvs. lydens hastighed gange med 1.4 sekunder. Omkring 500 m. Også man eventuelt bemærke, at der ikke er taget højde for den utrolige minimale tid, det tager lyset at nå til tilskuerne.
Jeg finder frem til resultatet ved at bruge min formel v= delta s/delta t. 340 m/sek. Er lyden. Og jeg kan nu konkludere at menneskerne står ca.: s= 476 m væk. I det at tilskuerne ser loddet falde, men hører først lyden senere, da lyden bevæger sig langsommere end lyset.
Skriv et svar til: Lydresonans
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
