Fysik
KLOGEHOVEDERRRR???
27. november 2007 af
mary45 (Slettet)
JEG VIL GERNE HAVE FORKLARING UNDERVEJS!!
Et TV har en standby effekt på 5 W.
Beregn hvor meget energi det bruger på et år, hvis det er tændt døgnet rundt.
Hvad koster dette? (1kWh koster 2,00 kr)
Når TV’et et tændt er effekten på 500 W.
Hvad er det årlige energiforbrug hvis TV’et er tændt 2 timer om dagen?
Hvad koster dette?
TAK FOR HJÆLPEN:D
Et TV har en standby effekt på 5 W.
Beregn hvor meget energi det bruger på et år, hvis det er tændt døgnet rundt.
Hvad koster dette? (1kWh koster 2,00 kr)
Når TV’et et tændt er effekten på 500 W.
Hvad er det årlige energiforbrug hvis TV’et er tændt 2 timer om dagen?
Hvad koster dette?
TAK FOR HJÆLPEN:D
Svar #1
27. november 2007 af Sentinox (Slettet)
Hvor mange timer er der på et år?
Brug dette i nummer 1.
Nummer 2: antag 365 dage på et år, 2 timer per dag (altså 700 timer om året) er fjernsynet tændt, resten af tiden er det slukket...
//Sentinox
Brug dette i nummer 1.
Nummer 2: antag 365 dage på et år, 2 timer per dag (altså 700 timer om året) er fjernsynet tændt, resten af tiden er det slukket...
//Sentinox
Svar #2
27. november 2007 af mary45 (Slettet)
BLIVER DET SÅ??
Et TV har en standby effekt på 5 W.
Beregn hvor meget energi det bruger på et år, hvis det er tændt døgnet rundt.
5W*24TIMER*365DAGE = 43800W
Hvad koster dette? (1kWh koster 2,00 kr)
Når man regner W om til kWh, så skal man bare dividere med 3.600.000, altså 3,6 millioner. Det tal kommer, når man siger at der er 60 sekunder på et minut, og 60 minutter på en time. Der må så være (60*60) 3600 sekunder på en time. Og når det så er kilowatttimer, skal vi lige gange det med tusinde igen, og det bliver 3,6 millioner.
AF DET FÅR VI SÅ 43800W/3.600.000 = 0,01216kWh
BLIVER DET SÅ? 0,01216kWh*2=0,02432
Et TV har en standby effekt på 5 W.
Beregn hvor meget energi det bruger på et år, hvis det er tændt døgnet rundt.
5W*24TIMER*365DAGE = 43800W
Hvad koster dette? (1kWh koster 2,00 kr)
Når man regner W om til kWh, så skal man bare dividere med 3.600.000, altså 3,6 millioner. Det tal kommer, når man siger at der er 60 sekunder på et minut, og 60 minutter på en time. Der må så være (60*60) 3600 sekunder på en time. Og når det så er kilowatttimer, skal vi lige gange det med tusinde igen, og det bliver 3,6 millioner.
AF DET FÅR VI SÅ 43800W/3.600.000 = 0,01216kWh
BLIVER DET SÅ? 0,01216kWh*2=0,02432
Svar #3
27. november 2007 af Stenalt (Slettet)
Wauw godt nok et strømbesparende fjernsyn, mit bruger over 150 W...
"BLIVER DET SÅ??
Et TV har en standby effekt på 5 W.
Beregn hvor meget energi det bruger på et år, hvis det er tændt døgnet rundt.
5W*24TIMER*365DAGE = 43800W" NEJ, w = j/s så du skal gange med 60 sekudner ' 60 minutter (gange dit resultat med 3600)
"BLIVER DET SÅ??
Et TV har en standby effekt på 5 W.
Beregn hvor meget energi det bruger på et år, hvis det er tændt døgnet rundt.
5W*24TIMER*365DAGE = 43800W" NEJ, w = j/s så du skal gange med 60 sekudner ' 60 minutter (gange dit resultat med 3600)
Skriv et svar til: KLOGEHOVEDERRRR???
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
