Matematik
Enhedsvektor
27. november 2007 af
kuerten15
Jeg har helt glemt, hvordan man bestemmer en enhedsvektor ellers har jeg kigget for lang tid på opgaven..
Jeg har en vektor a:
a=(t,1,1)
Jeg skal bestemme en enhedsvektor u:
u=a/|a|
Jeg har et forslag:
|a|=SQRT(t^2+1^2+1^2)=SQRT(t^2+1)
u=(t/|a|,1/|a|,1/|a|)
Er det rigtigt forstået?
Jeg har en vektor a:
a=(t,1,1)
Jeg skal bestemme en enhedsvektor u:
u=a/|a|
Jeg har et forslag:
|a|=SQRT(t^2+1^2+1^2)=SQRT(t^2+1)
u=(t/|a|,1/|a|,1/|a|)
Er det rigtigt forstået?
Svar #1
27. november 2007 af ibibib (Slettet)
Metoden er korrekt, hvis du vil bestemme en enhedsvektor der er parallel med a.
Du har dog lavet en regnefejl ved |a|.
Du har dog lavet en regnefejl ved |a|.
Skriv et svar til: Enhedsvektor
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
