Matematik
Hjælp til løsning af denne opgave
27. november 2007 af
miss13 (Slettet)
Hej nogle der vil hjælpe med denne opgave?
opgave 1:
En kasse med kvadratisk bund men uden låg har rumfang 125.
1. Lav en skitse af situationen, og indfør passende betegnelser.
2. Angiv arealet af kassens samlede overflade som en funktion af sidelængden
i den kvadratiske bund.
Skitsen har jeg lavet :) + kassen samlede overflade hvordan finder jeg det? Er det bare ved at sige 5*5*5?
HJÆLP! :D
opgave 1:
En kasse med kvadratisk bund men uden låg har rumfang 125.
1. Lav en skitse af situationen, og indfør passende betegnelser.
2. Angiv arealet af kassens samlede overflade som en funktion af sidelængden
i den kvadratiske bund.
Skitsen har jeg lavet :) + kassen samlede overflade hvordan finder jeg det? Er det bare ved at sige 5*5*5?
HJÆLP! :D
Svar #1
27. november 2007 af miss13 (Slettet)
Det ku være så rart hvis, en eller anden ville forklare mig opgaven ;)
Svar #2
27. november 2007 af JP_NSE (Slettet)
du har en kasse hvis side,brede og længde er den samme, vi kalder den x.
du ved at x*x*x=125, find x.
De samlede arealer er arealet af siderne + bund, regn arealet ud for hver af dem og adder dem så.
du ved at x*x*x=125, find x.
De samlede arealer er arealet af siderne + bund, regn arealet ud for hver af dem og adder dem så.
Svar #4
27. november 2007 af bboblzs (Slettet)
Det er så ikke helt rigtigt da vi ikke ved, om kassen er terningformet. Højde behøver altså ikke være den samme som sidelængden.
du ved at x*x*h=125 hvor x er længden på bunden og h er højden. Derfor er h = 125/x^2.
overfladen er tricky, da opgaven er upræcist formuleret. Jeg vælger kun at regne den udvendige overflade og uden låg, der jo ikke er der. Så overfladen er x^2+4*x*(125/x^2)
du ved at x*x*h=125 hvor x er længden på bunden og h er højden. Derfor er h = 125/x^2.
overfladen er tricky, da opgaven er upræcist formuleret. Jeg vælger kun at regne den udvendige overflade og uden låg, der jo ikke er der. Så overfladen er x^2+4*x*(125/x^2)
Skriv et svar til: Hjælp til løsning af denne opgave
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
