Matematik

Pyramider

28. november 2007 af Kloge (Slettet)
Heej.. Kan ikk finde ud af denne her opgave som lyder:

Beregn højden i pyramider med kvadratisk grundflade med
a) siden 20 cm og kanten 50 cm

Jeg har simpelthen prøvet alverdens ting, men kan ikk få den til at passe. Hmm...

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. november 2007 af mathon

(20*sqr(2)/2)^2 + h^2 = 50^2, da diagonalen er hypotenuse og kateterne begge = 20

h^2 = 50^2 - (10sqr(2)^2

h^2 = 2500 - 200 = 2300

h = sqr(2300) = 47,9583 (cm)

Brugbart svar (0)

Svar #2
28. november 2007 af mathon

rettelse:
h^2 = 50^2 - (10sqr(2)^2 --> h^2 = 50^2 - (10sqr(2))^2

Svar #3
28. november 2007 af Kloge (Slettet)

Tak for det.. Men hva betyder (20*sqr(2)/2)^ :S

Brugbart svar (0)

Svar #4
30. november 2007 af mathon

diagonalen i den kvadratiske grundflade
kan beregnes
af

d^2 = 20^2 + 20^2 = 2*20^2

d = sqr(2*20^2) = sqr(2)*sqr(20^2) = sqr(2)*20 = 20*sqr(2)

den halve diameter er så

20*sqr(2)/2 = 10*sqr(2)

Skriv et svar til: Pyramider

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.