Fysik

fysikopgave

15. februar 2003 af SP anonym (Slettet)
hej se her:

http://www.formel.dk/forum/topic.asp?TOPIC_ID=110

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. februar 2003 af Anja (Slettet)

Du har skrevet:
>>Hej

jeg er ved at træne mig til fysik terminsprøve i den kommende uge.

jeg sidder lige og regner opgaver i denne:

http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/2002/2002-7-1.pdf


jeg har probs med opgave 2 ejection seat.

forstår ikke helt hvad det går ud på

er Fres = 140 kg * 47 N/kg = 6580 N ?????



jeg mener Fres=m*a-m*g
accelerationen pigerne udsættes for "går opad" - men tyngdeaccelerationen "går nedad"
Fres=140 kg*(47 N/kg-9,82m/(s^2)) = ...

bemærk N/kg er det samme som m/(s^2)

Brugbart svar (0)

Svar #2
19. februar 2003 af Anja (Slettet)

iøvrigt er det en god side du har fundet - til andre der gerne vil repetere ligesom Lars her, på at kigge ind på undervisningsministeriets sider:
http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/

Svar #3
19. februar 2003 af SP anonym (Slettet)

Det er perfekt det her :D

For jeg har nemlig problemer med spørgsmål 3b i NETOP samme sæt.


Må jeg ydmygt spørge om noget hjælp :D?

Tine Strindstrup

Svar #4
19. februar 2003 af SP anonym (Slettet)

jeg er langt fra sikker, men jeg mener ikke at det kan være figur 2,3,6 fordi der er målt absoprtion ved 0,3 aJ. og her skulle der ikke absorberes noget, da energi som sendes er fra 1,8 aJ til 2,0 aJ.

så jeg tror det er figur 4 og 5. men jeg forstår heller ikke selv lige hvorfor der er absoprtion ved 1,64 når der kun sendes energi fra 1,8 til 2,0.

det er bare min overvejelser.

Svar #5
19. februar 2003 af SP anonym (Slettet)

hej anja

tak for hjælpen.

hvad med spg. b i 2'eren?


Svar #6
20. februar 2003 af SP anonym (Slettet)

Hej Lars!
Spg. 2.a)
Fres=m*a-m*g. Dvs. du har
Fres=140kg*(47-9,82)m/s^2=5,21kN
Spg. 2.b)
Nu kender du jo den resulterende kraft. Dvs. den kraft, der skal bruges for at holde stolen ved jorden.
Trækket i hver elastikdel (S1) er en skrå komposant og du har jo lige udregnet den lodrette komposant(Fres).
S1=0,5*Fres/sin(71 grader)
S1=0.5*5.21kN/sin(71 grader)
S1=2.75 kN

Svar #7
20. februar 2003 af SP anonym (Slettet)

Er der ikke nogen som kan hjælpe mig med 3b i samme sæt?

Svar #8
20. februar 2003 af SP anonym (Slettet)

takker hippo og anja

hvad med opgave 6c. den er rigtigt svær.

Svar #9
21. februar 2003 af SP anonym (Slettet)

svaret på 6c er 205 mikrosekunder..

Svar #10
21. februar 2003 af SP anonym (Slettet)

hvordan har du regnet det ud????

Svar #11
21. februar 2003 af SP anonym (Slettet)

Er der slet ikke nogen som kan finde ud af 3B i sættet??

Svar #12
21. februar 2003 af SP anonym (Slettet)

3B:
Position 1 <=> Figur 3

UV signalet ses, men svækkes af absorptionen 0->B ved 1.94 aJ. Henfald af exciterede atomer i B niveauet til A giver signal ved (1.94-1.64) aJ = 0.3 aJ og efterfølgende giver A->0 signal ved (1.64 - 0) aJ.

Position 2 <=> Figur 6

UV signalet ses ikke. Atomerne bliver exciteret til B og henfalder til på forskellige måder, B->0 (1.94 aJ), B->A->0 (0.3aJ og 1.64 aJ).

Svar #13
21. februar 2003 af SP anonym (Slettet)

Det er bare perfekt. Jeg siger tak gående mod uendelig :D

Svar #14
21. februar 2003 af SP anonym (Slettet)

Hej venner.

Tak for linket til UVM's opgavesektion.

Jeg har hentet følgende opgave:

http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/2002/2002-7-4.pdf

Jeg har regnet opgaverne, men vil gerne have svarene bekræftet. Hvis nogen vil hjælpe mig med det, (jeg lægger naturligvis ud med at fortælle hvad jeg har gjort og fået som svar) så sig endelig til.

Dog er jeg i tvivl om opgave 4C. Den kunne jeg godt tænke mig nogle hints til.

Glæder mig til svar
Liselotte

Skriv et svar til: fysikopgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.