Matematik
Forkortelse af brøk
28. november 2007 af
dikkelmikkel (Slettet)
Hvordan forkorter jeg (a^2-6a+9)/(a^2-9)
Det er vist noget med sætte uden for parantes som jeg har glemt
På forhånd tak
Det er vist noget med sætte uden for parantes som jeg har glemt
På forhånd tak
Svar #1
28. november 2007 af Mester_Bean (Slettet)
Du skal kigge på kvadratsætninger
(a-b)^2=a^2+b^2+2ab
(a+b)(a-b)=a^2-b^2
(a-b)^2=a^2+b^2+2ab
(a+b)(a-b)=a^2-b^2
Svar #2
28. november 2007 af -Zeta- (Slettet)
Hvis man er lidt snu, kan man bemærke at tælleren kan faktoriseres til (a-3)² og nævneren kan faktoriseres til (a-3)(a+3). Derved kan man forkorte ud:
(a-3)² / (a-3)(a+3)
(a-3)/(a+3)
Umiddelbart kan den ikke reduceres yderligere.
(a-3)² / (a-3)(a+3)
(a-3)/(a+3)
Umiddelbart kan den ikke reduceres yderligere.
Svar #3
28. november 2007 af dikkelmikkel (Slettet)
Mange tak, jeg må have tænkt så meget på faktorisering at jeg helt har glemt kvadratsætningerne eksisterer.
Skriv et svar til: Forkortelse af brøk
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
