Fysik

Hvad betyder b i denn sammenhæng?

28. november 2007 af KlaraV (Slettet)
Jeg er i gang med noget fysik og er lidt i tvivl om hvad b betyder i denne sammenhæng:

dS = h*f/T = k*b

dS = tilvækst i entropi (dS = dQ/T)
h = Plancks konstant
f = frekvens (E=h*f, hvor E så bruges i E = U = W+Q)
T = temperatur
k = Boltzmanns konstant

Nogen der ved det?

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. november 2007 af mathon

enheden for [h*f/T] = J/K

enheden for [k] = J/K og k = 1,3807*10^(-23) J/K

b må så være en enhedsløs omregningskonstant

Svar #2
28. november 2007 af KlaraV (Slettet)

Tak!

Skriv et svar til: Hvad betyder b i denn sammenhæng?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.