Fysik
Hjælp! det haster.
28. november 2007 af
sebling (Slettet)
Er der en der kan løse denne opgave for mig?
Et jernlod anbringes i en varm ovn, tages ud og puttes i en skål med 5 liter vand. Herved stiger temperaturen fra 20 C til 32 C. Loddet har en masse på 0,5 kg og en specifik varmekapacitet på 450 J/kggrad.
Hvad er ovnens temperatur?
Tak.
Et jernlod anbringes i en varm ovn, tages ud og puttes i en skål med 5 liter vand. Herved stiger temperaturen fra 20 C til 32 C. Loddet har en masse på 0,5 kg og en specifik varmekapacitet på 450 J/kggrad.
Hvad er ovnens temperatur?
Tak.
Svar #1
28. november 2007 af peter lind
masse af lod * varmefylde*temperaturfald af lod = masse af vand*varmefylde for vand * temperaturstigning.
Der forudsættes at der ikke sker nogen varmeudveksling ellers.
Der forudsættes at der ikke sker nogen varmeudveksling ellers.
Svar #2
28. november 2007 af mathon
m_Fe*c_Fe*(T-32K) = m_vand*c_vand*(32-20)K
(0,5 kg)*(450 J/(kg*K))*(T-32K) = (5 kg)*(4186 J/(kg*K))*(32-20)K
(225 J/K)(T-32K) = 251160 J
T-32K = (251160 J)/(225 J/K)
T-32K = 1116,27 K
T = (1116,27+32)K = 1148,27 K
273 + t = 1148,27 K
t = (1148,27-273)C
t = 875,267 C
(0,5 kg)*(450 J/(kg*K))*(T-32K) = (5 kg)*(4186 J/(kg*K))*(32-20)K
(225 J/K)(T-32K) = 251160 J
T-32K = (251160 J)/(225 J/K)
T-32K = 1116,27 K
T = (1116,27+32)K = 1148,27 K
273 + t = 1148,27 K
t = (1148,27-273)C
t = 875,267 C
Skriv et svar til: Hjælp! det haster.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
