Matematik

Stamfunktion til 4(cosx)2

28. november 2007 af Katrine1912 (Slettet)
Jeg skal finde en stamfunktion til ovenstående, hvad gør jeg?

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. november 2007 af peter lind

Brug cos^2(x) = ½(1+cos(2x)

Svar #2
28. november 2007 af Katrine1912 (Slettet)

Det forstår jeg ikke helt...

Brugbart svar (0)

Svar #3
28. november 2007 af mathon

en af dine almene trigonometriske formler er

cos(2x) = 2*cos^2(x)-1, hvoraf

2*cos^2(x) = 1+cos(2x) og dermed

4*cos^2(x) = 2(1+cos(2x)) = 2 + 2cos(2x), hvorfor


S4*cos^2(x)dx = S(2+2cos(2x)dx = S2dx + 2Scos(2x)dx.....



Skriv et svar til: Stamfunktion til 4(cosx)2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.