Matematik

3.gradspolynomier

28. november 2007 af Cristiano90 (Slettet)
hej..

har en opgave for som lyder..

undersøg om -2 er rod i polynomiet p(x)=x^3+x^2+x+6

nogen der kan hjælpe og forstår ikke helt det der med -2 er rod i polynomiet

tak for hjælpen på forhånd

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. november 2007 af dnadan (Slettet)

se
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=431208

Brugbart svar (0)

Svar #2
28. november 2007 af mathon

en rod er en x-værdi, for hvilken p(x)=0 dvs. p(rod) = 0

hvis -2 er rod,
gælder
p(-2) = (-2)^3+(-2)^2+(-2)+6 = 0,
hvilket
du jo kan undersøge om er tilfældet!!!

Svar #3
28. november 2007 af Cristiano90 (Slettet)

okay tak for hjælpen

Skriv et svar til: 3.gradspolynomier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.