Fysik

Intensitet

28. november 2007 af frede89haps (Slettet)
Hej står med et lille problem. Jeg ved at

I(x)=dP/dx * 1/A

hvor x er bølgelængden lambda. I er intensitet, P er effekt og A er areal.

Jeg skal selvfølgelig finde ud af hvorfor det gælder.

Tak på forhånd

Svar #1
29. november 2007 af frede89haps (Slettet)

Ok her er et forsøg på et svar:

I=P/A

I(x)=P/A (x)

I(x)=P/x * 1/A - Er dette lovligt?

I(x)=dP/dx * 1/A - må jeg forkorte brøken med d?

Ville være lækkert hvis noget lige ville kigge det igennem.

Brugbart svar (0)

Svar #2
29. november 2007 af peter lind

For at tage det sidste først. Du kan ikke forkorte d ud. d'et står for differentiation af funktionen P med hensyn til x. Der kræves noget mere oplysning for at komme videre. Kender du I(x), P(x) eller en sammenhæng mellem P og I? Er A en konstant?

Svar #3
29. november 2007 af frede89haps (Slettet)

Jeg fandt en anden måde at løse problemet på, så jeg har fået svar på mit problem.

Ellers tak for hjælpen

Brugbart svar (0)

Svar #4
29. november 2007 af bjering (Slettet)

Der er altså umiddelbart nogle enhedsmæssige problemer i det. Intensitet måles normalt i effekt pr. areal (w/m^2), men i ovenstående udtryk bliver det til effekt pr. rumfang (w/m^2)...

Måske lidt mere "baggrundsviden" om problemet ville hjælpe på hjælpen.

Skriv et svar til: Intensitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.