Matematik
Trekant
05. juni 2004 af
TDP (Slettet)
Givet en spidsvinklet trekant ABC.
Vis, at to højder deler hinanden således, at produktet af den ene højdes to stykker er lig med produktet af den andens stykker.
Vis dernæst, at vinklen mellem de to højder h^a og h^b i trekant ABC
Vis, at to højder deler hinanden således, at produktet af den ene højdes to stykker er lig med produktet af den andens stykker.
Vis dernæst, at vinklen mellem de to højder h^a og h^b i trekant ABC
Svar #1
05. juni 2004 af TDP (Slettet)
mangler lige noget til den sidste spørgsmål.
er lig med A+B
Håber I kan hjælpe mig.
er lig med A+B
Håber I kan hjælpe mig.
Svar #3
08. juni 2004 af Lurch (Slettet)
SPM1) Tegn trekanten, og kig på vinklerne.
Du ser at højderne danner to ensvinklede trekanter. Ud fra forholdet mellem sidderne kan det ønskede bevises
Du ser at højderne danner to ensvinklede trekanter. Ud fra forholdet mellem sidderne kan det ønskede bevises
Svar #4
08. juni 2004 af Lurch (Slettet)
spm2) Der jo 2 muligheder til dette soørgsmål. Der er både en spids og en stump vinkel.
kig på de tre trekanter du har dannet med de to højder. Kigger du på den samlede vinkelsum kan du regne spm2.
i de ensvinklede trekanter kalder vi de to ukendte vinkler v og w. Vi kalderden spidse vinkel mellem højderne w. Den stumpe vinkel mellem højderne kalder vi x
Den samlede vinkelsum for de tre trekanter er så,
3*180=2*(90+v+w)+(x+(A-v)+(B-v))
Derudover ved du også at vinkelsummen for alle vinklerne mellem de to højder er,
360=2*x+2*w
Regn på det, og du vil have dit svar
kig på de tre trekanter du har dannet med de to højder. Kigger du på den samlede vinkelsum kan du regne spm2.
i de ensvinklede trekanter kalder vi de to ukendte vinkler v og w. Vi kalderden spidse vinkel mellem højderne w. Den stumpe vinkel mellem højderne kalder vi x
Den samlede vinkelsum for de tre trekanter er så,
3*180=2*(90+v+w)+(x+(A-v)+(B-v))
Derudover ved du også at vinkelsummen for alle vinklerne mellem de to højder er,
360=2*x+2*w
Regn på det, og du vil have dit svar
Skriv et svar til: Trekant
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
