Matematik

trekant

29. november 2007 af Nikmads (Slettet)
hvordan finder man siderne på en trekan hvis man ved at alle 3 vinler er lige store, og man har arealet ?

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. november 2007 af ibibib (Slettet)

Så er alle sider lige lange...

Svar #2
29. november 2007 af Nikmads (Slettet)

#1 det sige lidt sig selv =) men jeg kender stadig ikke nogle af sidelængderne...

Brugbart svar (0)

Svar #3
29. november 2007 af ibibib (Slettet)

Nej, men du kan beregne dem. Tegn en højde og benyt Pythagoras.

Svar #4
29. november 2007 af Nikmads (Slettet)

lige meget... har fundet ud af det... til en anden gang... :

sinA/a=sinB/b da a og b er ens laver man dem om til x så derfor
=>
sinA/x=sinB/x derfter tager du og flytter rundt så alle x'er står på den samme side af = tegenet og regner ud. =)

Svar #5
29. november 2007 af Nikmads (Slettet)

mener jeg ihvertfald det er

Brugbart svar (0)

Svar #6
29. november 2007 af mathon

ligesidet trekant:

T = (sqr(3)/4)a^2,
hvor
T er trekantsarealet
a er trekantens side

a^2 = 4T/sqr(3)

a = sqr(4T/sqr(3))

a = 2*3^(-0,25)*T^0,5

Brugbart svar (0)

Svar #7
29. november 2007 af ibibib (Slettet)

#4 Den virker ikke.

Brugbart svar (0)

Svar #8
29. november 2007 af mathon

højden - når siden er a - i en ligesidet trekant
er
h = a*sin(60°) = a*sqr(3)/2

T = (1/2)*h*a = (1/2)(a*sqr(3)/2)*a = (sqr(3)/4)a^2

Skriv et svar til: trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.