Matematik
funktionsværdien??
29. november 2007 af
Skat1 (Slettet)
ofte kalder man y for f(x), dvs. f(x)=y. Hvis man så kort vil skrive, at tallet x=1 har funktionsværdien 3, kan det gøres således: F(1)=3
Lad funktionen f være givet ved ved, at f(x)=2x+5.
Bestem f(-2), f (1) og f (7)..
nogen som vil hjælpe med de 3 :)
tak ..
Lad funktionen f være givet ved ved, at f(x)=2x+5.
Bestem f(-2), f (1) og f (7)..
nogen som vil hjælpe med de 3 :)
tak ..
Svar #1
29. november 2007 af bjering (Slettet)
Du indsætter tallet i parantesen - f.eks. 1 når der står f(1) - i stedet for x i udtrykket kaldet f(x), og så udregner du værdien ved almindelige regning (i det du ganger når der ikke står et regnetegn mellem et tal og x).
Som eksempel løsningen på dine tre opgaver:
f(1) = 2*1+5 = 2+5 = 7
f(-2) = 2*(-2)+5 = -4+5 = 1
f(7) = 2*7+5 = 14+5 = 19
Som eksempel løsningen på dine tre opgaver:
f(1) = 2*1+5 = 2+5 = 7
f(-2) = 2*(-2)+5 = -4+5 = 1
f(7) = 2*7+5 = 14+5 = 19
Skriv et svar til: funktionsværdien??
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
