Fysik
Udledning af Lorentz-transformationen
29. november 2007 af
Nicklas.sk (Slettet)
Jeg er i gang med at udlede Lorentz-transformationen, og jeg er støt på et reduceringsproblem.
?^2x^2-2?^2xut+?^2t^2u^2+?^2+x^2=c^2?^2(t^2-2axut+a^2u^2x^2)
Jeg ved på forhånd at jeg vil finde resultatet
a = 1/c^2
? = 1/kvr(1-u^2/c^2)
Min kilde http://www.nbi.dk/~dam/fys2/sr11.pdf argumenterer at ledende indeholdende xut må gå mod hinanden. Og deraf følger det naturligvis at
-2?^2xut = -c2?^2axut <=>
1 = c^2a <=>
a = 1/c^2
Og deraf kan jeg godt finde ud af at komme til gamma-udtrykket.
Men jeg forstår ikke hvorfor xut-ledende "må gå mod hinanden".
MVH
Nicklas
?^2x^2-2?^2xut+?^2t^2u^2+?^2+x^2=c^2?^2(t^2-2axut+a^2u^2x^2)
Jeg ved på forhånd at jeg vil finde resultatet
a = 1/c^2
? = 1/kvr(1-u^2/c^2)
Min kilde http://www.nbi.dk/~dam/fys2/sr11.pdf argumenterer at ledende indeholdende xut må gå mod hinanden. Og deraf følger det naturligvis at
-2?^2xut = -c2?^2axut <=>
1 = c^2a <=>
a = 1/c^2
Og deraf kan jeg godt finde ud af at komme til gamma-udtrykket.
Men jeg forstår ikke hvorfor xut-ledende "må gå mod hinanden".
MVH
Nicklas
Svar #2
29. november 2007 af peter lind
Det er fordi det skal gælde for alle værdier af x, v og t. Det er for eks. det eneste led på de 2 sider der er proportionale med t. Hvis de 2 sider skal være det samme for alle t må proportionalitetsfaktoren være identiske.
Skriv et svar til: Udledning af Lorentz-transformationen
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
