Fysik

Fly på hangarskib

29. november 2007 af sevgi07 (Slettet)
Hej. Håber i kan hjælpe med denne opgave:


Et fly skal lande på et hangarskibs dæk. Flyets masse er 2,1 ton. Af hensyn til piloten må accelerationens størrelse under landingen maksimal være 50 m/s^2, og man kan regne med, at accelerationen under hele landingen har denne værdi. Landingsbanens længde er 170m.

a) Beregn bremsekraftens størrelse:

Skal man ikk bruge Newtons 2. lov : F=m*a ?

b) Beregn den største fart, hvormed flyet kan påbegynde landingen:

Hva ska man her? :s


Håber i kan hjælpe venner.. for jeg har prøvet rigtig meget selv :(

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. november 2007 af Stenalt (Slettet)

A) jo
B) brug ligningen for bevægelse med konstant acceleration.(s=1/2at^2+v*t)(husk a er negativ)

Svar #2
29. november 2007 af sevgi07 (Slettet)

Stenalt
okay, a er må være konstant
men der er jo 2 ubekendte i ligningen, både v og t

Brugbart svar (0)

Svar #3
29. november 2007 af Stenalt (Slettet)

Ellers må du kigge på energier... Du kan udregne arbejdet der ydes ved bremsning( hvis du har gnidsningskoefficient for gummi mod asfalt)... Denne skal jo for de 170m være lig den kinetiske energi fra start...

Brugbart svar (0)

Svar #4
30. november 2007 af sheaf (Slettet)

Søg på hangarskib. Opgaven har været behandlet før.

Brugbart svar (0)

Svar #5
01. december 2007 af mathon

b)

2*a*s = v^2 - vo^2

2*a*s = -vo^2, da sluthastigheden er 0

vo^2 = -2*a*s

vo = sqr(-2*a*s) = sqr[-2*(-50 m/s^2)*(170 m)]

Skriv et svar til: Fly på hangarskib

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.