Matematik
Retvinklet trekant
01. december 2007 af
Nedergaard999 (Slettet)
Ja, den her omgave giver mig lidt problemer. For ikke at sige en del problemer:) Så håber det er nogen der vil give mig en ledetråd.
Jeg har en retvinklet trekant, som skal have omkredsen 30 og arealet 30. Bestem længden af siderne i denne retvinklede trekant?
Har prøvet med lidt sinus og cosinus, men da jeg ikke har nogle sider kan jeg ikke rigtig finde ud af det.
På forhånd tak:)
Jeg har en retvinklet trekant, som skal have omkredsen 30 og arealet 30. Bestem længden af siderne i denne retvinklede trekant?
Har prøvet med lidt sinus og cosinus, men da jeg ikke har nogle sider kan jeg ikke rigtig finde ud af det.
På forhånd tak:)
Svar #3
01. december 2007 af mlodahl (Slettet)
der må skulle tre ligninger til
1) a+b+c=30
og
2) 1/2*a*b=30
og
3) a^2+b^2=c^2
udtrykket for f.eks b isoleres i en af ligningerne, f.eks. nr 2.
b=30/(1/2*a)
denne værdi sættes så ind hvor b ellers er brugt, og så har du to ligninger med to ubekendte.
a+(30/(1/2*a))+c=30
og
a^2+(30/(1/2*a))^2=c^2
Dette løses og du får to svar. Men det er egentligt den samme trekant...
1) a+b+c=30
og
2) 1/2*a*b=30
og
3) a^2+b^2=c^2
udtrykket for f.eks b isoleres i en af ligningerne, f.eks. nr 2.
b=30/(1/2*a)
denne værdi sættes så ind hvor b ellers er brugt, og så har du to ligninger med to ubekendte.
a+(30/(1/2*a))+c=30
og
a^2+(30/(1/2*a))^2=c^2
Dette løses og du får to svar. Men det er egentligt den samme trekant...
Skriv et svar til: Retvinklet trekant
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
