Matematik

f `

01. december 2007 af thelife (Slettet)
hej ¨¨

jeg skal skrive om f 'er det nok det jeg har skrevet, mangler jeg noget

Fortegnet for f '(x) angiver om funktionen er voksende eller aftagende.

Hvis funktionen f er differentiable i et interval gælder det:

f ' (x) > 0 så er f voksende interval = så vil også tangenten have en positiv hældning eller være nul

f ' (x) < 0 så er f aftagende interval = så vil også tangenten have en negativ hældning eller nul

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. december 2007 af peter lind

Nu kender jeg ikke noget til hvor meget der forventes, så det følgende er med al mulig forbehold.

Jeg mener ikke det er nok. Du bør angive definitionen af f', angive nogle simple eksempler og evt. nogle formler.Du kan evt. også angive betydningen grafisk herunder begrebet tangent.


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. december 2007 af Christina_Jensen (Slettet)

hvis f'(x)> 0 passer det ikke, at hældningen vil være positiv eller nul. Den vil kun være nul, hvis f'(x)=0 !

Svar #3
01. december 2007 af thelife (Slettet)

altså hvis den er f'(x)=0 hvordan ser grafen så ud ?

Svar #4
01. december 2007 af thelife (Slettet)

#1
altså det du mener med bør angive definitionen af f'hvad mener du med det. mener du hvad det hedder

Brugbart svar (0)

Svar #5
02. december 2007 af peter lind

Der findes forskellige definitioner for f'. En mulighed er at f' er defineret som grænseværdien af (f(x+h)-f(x))/h for h gående mod 0. En anden at f(x+h) kan skrives som f(x+h) = f(x) + f'(x)*h + O(h)h, hvor f'(x) er uafhængif af h og O(h) er en nul-funktion, hvilket betyder at
O(h) -> 0 for h -> 0

Brugbart svar (0)

Svar #6
02. december 2007 af volcom1

det grundlæggende er at f´ udtrykker en værdi for hældningen til en tangent til grafen f i et bestemt punkt, dermed kan en bestemt graf beskrives ud fra hældningen af forskellige tangenter, hvis ex f´(x)=0 er der tale om en tangent med hældning = 0, og tangenten er dermed vandret, det betyder at grafen for f vender i det punkt, tangenten kaldes en vandret vendetangent, det udtrykker i nogen tilfælde at grafen har et maximum eller et minimum, men det afhænger også af om tangenten har to forskellige fortegn før og efter den vandrette tangent

Skriv et svar til: f `

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.