Matematik
Hjælp ??
02. december 2007 af
blondin9000 (Slettet)
Skal løse disse opgaver uden hjælpemidler, burde være en pæn og rimelig simpel måde at løse opgaverne på uden der skal regnes med for store tal, men kan ikke lige gennemskue de her par stykker:
b = 4^2 * 2^-9 * 4^5 * 8 ??
h = (3^5 * 9^-5)/ 6^-5 ??
Er det rigtigt at:
a = 5^3 * 5^4 * 5^-7
a = 5??
b = 4^2 * 2^-9 * 4^5 * 8 ??
h = (3^5 * 9^-5)/ 6^-5 ??
Er det rigtigt at:
a = 5^3 * 5^4 * 5^-7
a = 5??
Svar #1
02. december 2007 af KatieXH (Slettet)
i opgave a skal du lægge potenserne sammen. tænk på potensregnereglerne. så giver det ikke 5.
;)
;)
Svar #2
02. december 2007 af blondin9000 (Slettet)
I opgave a siger Lommeregneren 1, men fatter ik lige hvordan jeg skal komme frem til det resultat... ?
Svar #3
02. december 2007 af dnadan (Slettet)
hint til b)
4=2^2, 8=2^3
Herefter bruges potensregnereglen
a^n*a^m=a^(nm)
a)
benyt:
a^n*a^m=a^(nm)
og her fås så a^0 som er lig 1.
4=2^2, 8=2^3
Herefter bruges potensregnereglen
a^n*a^m=a^(nm)
a)
benyt:
a^n*a^m=a^(nm)
og her fås så a^0 som er lig 1.
Skriv et svar til: Hjælp ??
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
