Matematik
Planets ligning
02. december 2007 af
Arvin (Slettet)
Jeg er i tvivl om hvordan jeg udleder en ligning for et plan når der er 4 punkter.
A(0;0;0) B(233;0;0) C(0;233;0) D(233;233;0)
(alle sammen er hjørner til planet)
Jeg ved hvordan man finder planets ligning med tre punkter, men når der kommer et ekstra bliver jeg lost. :S hjælp?
A(0;0;0) B(233;0;0) C(0;233;0) D(233;233;0)
(alle sammen er hjørner til planet)
Jeg ved hvordan man finder planets ligning med tre punkter, men når der kommer et ekstra bliver jeg lost. :S hjælp?
Svar #1
02. december 2007 af Da-ted (Slettet)
Det er det samme. Du kan eventuelt udregne normalvektoren ved at krydse vektor AB med vektor AC og så bruge punktet D som det punkt planen går igennem. Så kan du føle dig helt sikker men har så vidt jeg kan se ingen betydning(:
Svar #2
02. december 2007 af Arvin (Slettet)
Okay. Så jeg bruger vektor AB og vektor AC som udspændings vektorer og så vektor D som start punktet så det kommer til at se sådan ud:
(x,y,z)=(233;233;0)+s(B-A)+t(C-A)
???
(x,y,z)=(233;233;0)+s(B-A)+t(C-A)
???
Svar #3
03. december 2007 af Molle (Slettet)
Er ikke sikker på, at følgende er korrekt, men...
Hvis du kigger på punkterne har de alle sammen z-koordinaten = 0.
Så må planet jo være identisk med x,y-planet.
(x,y,z) = s(1,0,0) + t(0,1,0)
Hvis du kigger på punkterne har de alle sammen z-koordinaten = 0.
Så må planet jo være identisk med x,y-planet.
(x,y,z) = s(1,0,0) + t(0,1,0)
Skriv et svar til: Planets ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
