Fysik

varmelære

02. december 2007 af Mani4 (Slettet)
jeg har i en forgående opgave beregnet massen af et akvarium fyldt med vand. Nu bliver jeg spurgt om hvor lang tid det tager at opvarme akvariet fra 20C til 35C, hvis der ikke er noget energitab.

jeg har kigget alle mine formler igennem og kan umiddelbart ikke regne ud hvordan opgaven skal tackles. ud over massen på akvariet som jeg fik til 118Kg får jeg oplyst at vandet opvarmes med et varmelegeme på 250W

//mvh Mani4

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. december 2007 af Stenalt (Slettet)

I w=1j/s... Du skal regne ud hvor meget energi der skal til energistigningn(E=m*c*dt)... Når du har dette kan du finde tiden i det du har effekten af dit varmelegeme...

Brugbart svar (0)

Svar #2
02. december 2007 af kaspx (Slettet)

Du starter med at finde ud af hvor meget energi der skal til for at opvarme vandet 15 grader:

Q = m * c * d_T

Hvor m er massen af vandet, c er den specifikke varmekapacitet for vand og dT er 15 Kelvin.

Den energimængde der skal bruges for at opvarme vandet skal leveres af varmelegemet, som tilfører 250 J pr. sek.

Brugbart svar (0)

Svar #3
02. december 2007 af Jannik.rl (Slettet)

Hej Mani

Du skal først finde den energi som skal tilføres akvariet for at det varmes op fra 20C til 35C. Dette gøres vha. formelen Q=C*T hvor Q er den varme som tilføres, C er vandets varmekapacitet og T er temperaturtilvækst.

Derefter dividere du dit svar med effekten(250W) og får derpå dit resultat i sekunder.

Brugbart svar (0)

Svar #4
02. december 2007 af Jannik.rl (Slettet)

Husk selvfølgelig at C=m*c hvor m er massen og c er vands specifikke varmekapacitet.

Skriv et svar til: varmelære

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.