Matematik

nul-punkter

02. december 2007 af crew (Slettet)
Er der nogen der kan give en forklaring på hvordan man bestemmer nul pulpunkter for funktionen f(x)= x^3 - 12x???

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. december 2007 af Teazy (Slettet)

x^2-12x = 0

sæt x udenfor en parantes: x(x-12) = 0

udnyt så at a*b = 0 -> a = 0 v b = 0, i dit tilfælde

x = 0 v x-12 = 0 -> x = 0 v x = 12

Brugbart svar (0)

Svar #2
02. december 2007 af Sherwood (Slettet)

Brug nulreglen:

f(x)= x^3 - 12x

0=x(x*2-12)

Dermed må:

x=0 v x=-3,4641 v x=3,4641



Brugbart svar (0)

Svar #3
02. december 2007 af Teazy (Slettet)

ar kæmpe brøler kig #2

x^3-12x = 0

sæt x udenfor en parantes: x(x^2-12) = 0

udnyt så at a*b = 0 -> a = 0 v b = 0, i dit tilfælde

x = 0 v x^2-12 = 0 -> x = 0 v x = sqrt(12) v x = -sqrt(12)

Brugbart svar (0)

Svar #4
02. december 2007 af Sherwood (Slettet)

#1 Det er en trejdegradsligning.

Brugbart svar (0)

Svar #5
02. december 2007 af Teazy (Slettet)

#4, har rettet det :) fik lige læst forkert

Brugbart svar (0)

Svar #6
02. december 2007 af Sherwood (Slettet)

#0 Generelt når du får en 3. gradslignig så prøv altid nul-reglen først. Du skal ikke lære at løse dem på andre måder i gym, så derfor er det sådan set den eneste løsningsmulighed.

Svar #7
02. december 2007 af crew (Slettet)

Okay. Så svar 2 er rigtig?

Brugbart svar (0)

Svar #8
02. december 2007 af Sherwood (Slettet)

#2 og #3 fortæller det samme. Jeg har bare beregnet sqrt(12) i #2. Og ja, de er rigtige.

Svar #9
02. december 2007 af crew (Slettet)

super. :) tak for hjælpen,.

Skriv et svar til: nul-punkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.