Matematik
Differantialkvotient
03. december 2007 af
dalle-rumv (Slettet)
Jeg skal til tavlen her i denne uge og forklare sætning 3 for differantialkvotienter, og det er jeg en anelse usikker på.
hvordan forklarer man at:
f(x)=1/x er det samme som f'(x0) = - 1/x^2
f(x)=x^-1 er det samme som f'(x0) = - x^-2
??? På forhånd tak...
hvordan forklarer man at:
f(x)=1/x er det samme som f'(x0) = - 1/x^2
f(x)=x^-1 er det samme som f'(x0) = - x^-2
??? På forhånd tak...
Svar #1
03. december 2007 af Dominik Hasek (Slettet)
#0:
(1) ``Det samme som'' er en forkert betegnelse; sig i stedet ``medfører at''.
(2) Jeg aner ikke hvor x0 kommer ind i billedet, men det er vel sikkert bare en tastefejl.
(3) De to sætninger du taler om, er de samme!
Du skal bare bruge regnereglen
f(x) = x^a => f'(x) = a*x^(a-1)
for x != 0, med a = -1.
(1) ``Det samme som'' er en forkert betegnelse; sig i stedet ``medfører at''.
(2) Jeg aner ikke hvor x0 kommer ind i billedet, men det er vel sikkert bare en tastefejl.
(3) De to sætninger du taler om, er de samme!
Du skal bare bruge regnereglen
f(x) = x^a => f'(x) = a*x^(a-1)
for x != 0, med a = -1.
Svar #2
03. december 2007 af dalle-rumv (Slettet)
x0 er det kendte tal.
Altså dvs. at når man dividerer
f(x) =1/x så er dét det samme som f(x)=x^-1, men hvordan kan det blive det, det forstår jeg ikke?
og hvordan bliver f'(x0)=-1/x^2 det samme som f'(x0)-x^-2?
Men det kan da ikke passe med at x=0 og a=-1
Altså dvs. at når man dividerer
f(x) =1/x så er dét det samme som f(x)=x^-1, men hvordan kan det blive det, det forstår jeg ikke?
og hvordan bliver f'(x0)=-1/x^2 det samme som f'(x0)-x^-2?
Men det kan da ikke passe med at x=0 og a=-1
Skriv et svar til: Differantialkvotient
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
