Dansk Historieopgave

Dansk/historie opgave i 2.g -EMNE?

03. december 2007 af Christiane.k (Slettet)
Hej Alle.
Jeg skal som mange andre skrive opgave i 2.g i fagene dansk og historie.
Jeg kan vælge at skrive enten kun i dansk, kun i historie eller i begge.

Første spørgsmål...
Hvad synes i, nogen med erfaring, skal jeg vælge et fag, eller lave en hybridopgave?

Andet spørgsmål...
Er der ikke nogen der vil komme med nogle ideer til emner. Gerne både i dansk, i historie og samlet. Jeg er helt tom for ideer.
Har tænkt lidt på noget med antikkens Grækenland og demokrati.. Men ved slet ikke. Der er det nok og svært at finde noget tekst fra hvis det også skulle være i dansk..

Håber virkelig i vil komme med en masse gode ideer og hjælpe mig på vej :)

Hilsen Christiane.

Brugbart svar (2)

Svar #1
03. december 2007 af KatieXH (Slettet)

hej.

Jeg valgte selv at skrive i historie sidste år. Generelt fik vi der skrev i historie højere karaktere for opgaverne, end dem der skrev i dansk. Jeg vil ikke råde dig til at skrive i begge fag, da det er meget uoverskueligt, da du så skal have styr på metode i to fag, + have to vejledere.

Skriv i historie det er lettest og sjovest :)

Svar #2
03. december 2007 af Christiane.k (Slettet)

Okay, hvad skrev du så om?..
Nogle der har gode ideer til emner?

Brugbart svar (2)

Svar #3
03. december 2007 af cirkel88 (Slettet)

Hej.
Jeg valgte også at skrive i historie, og vil give KatieXH ret i at det er nemmest at vælge enten historie og dansk og ikke begge fag.

Jeg skrev selv om korstogene, men andre ideer kunne også være opiumskrigen, den amerikanske borgerkrig... ja alle krige vil sådan set være gode emner at skrive om, men husk endelig at afgrænse dit emne, hvis du f.eks. vælger 2. verdenskrig, da opgaven hurtig vil blive for overfladisk hvis du fokuserer på et for stort område:-)

Brugbart svar (3)

Svar #4
03. december 2007 af siimba (Slettet)

#0
Jeg skrev i dansk.
Modsat #1 var det hos os dem der skrev i dansk der fik de højeste karakterer.
Jeg skrev om Da Vinci Mysteriet og fik 12.

Et argument for at skrive i begge fag er at så har du en lidt bedre fornemmelse af hvordan man kombinerer 2 fag - hvilket du jo skal til SRP'en i 3g :)

Brugbart svar (2)

Svar #5
04. december 2007 af karamellen2 (Slettet)

Der er alligevel en forskel på at kombinere dansk og historie og så dansk eller historie med et studieretningsfag.. Personligt syntes jeg at historie var det bedste at skrive i, men vi havde også en øve-SRP i foråret i 2.g.. Ved jeg ikke om alle har, men der skulle vi jo også kombinere studieretningsfag, så der får man også øvelsen i at kombinere to fag..

Jeg synes rolig du kan vælge det ene fag, alt efter om din interesse ligger i analyser og fortolkninger i dansk eller om du hellere vild redegøre og vurdere i historie..

Personligt skrev jeg om Hekseforfølgelser i danmark, og generelt lå karaktererne også højere i historie end dansk på min skole..

Brugbart svar (2)

Svar #6
04. december 2007 af siimba (Slettet)

Alle skriver i 2g en studieretningsopgave - med en kombi af to studieretningsfag.

Brugbart svar (2)

Svar #7
04. december 2007 af NilleX (Slettet)

Jeg vil bestemt råde dig til kun at skrive i ét fag.

I dansk vil jeg gå ud fra at du kan vælge næsten hvilken bog du vil, det vil bare være en fordel hvis bogen ligger inden for en af de tidsperioder I har haft om, da du så kan lave en litteraturhistorisk perspektivering.

I historie kan man jo vælge en bestemt periode som fx antikken, eller du kan vælge at beskæftige dig med et søslag eller lign.

Hvis du virkelig mener at du vil kombinere de 2 fag kan du fx vælge en bog eller lign. fra 2. verdenskrig, hvor du så både laver en litteraturhistorisk perspektivering, men samtidig anvender den viden du har fået i historie om perioden.


Skriv et svar til: Dansk/historie opgave i 2.g -EMNE?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.