Matematik

skæringspunkt

03. december 2007 af royal-chika (Slettet)
Opgaven lyder:

en linie m har ligningen 2y + 3x = 1

fra den forrige har vi linien l med ligningen
y = -3 * x + 1

- bestem skæringspunktet mellem linierne l og m.


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. december 2007 af Teazy (Slettet)

isoler y i ligningen for m, og sæt derefter l = m. Via dette finder du værdien for x, hvorefter du kan finde y ved at indsætte i enten l eller m

Svar #2
03. december 2007 af royal-chika (Slettet)

hvad blir ligningen så når jeg isolere y i ligningen for m?

1/2 - 3 x ?

Svar #3
03. december 2007 af royal-chika (Slettet)

eller hvad?

Brugbart svar (0)

Svar #4
03. december 2007 af -Zeta- (Slettet)

m:
2y + 3x = 1

2y = -3x + 1

y = -1.5x + 0.5

Svar #5
03. december 2007 af royal-chika (Slettet)

så får jeg:

- 1,5 x + 0,5 = -3 x + 1

g hvad så?

Svar #6
03. december 2007 af royal-chika (Slettet)

hvad gør jeg herfra?

Brugbart svar (0)

Svar #7
03. december 2007 af badooo (Slettet)

Isoler x og sæt det ind i en af de 2 ligninger du havde i starten.

Svar #8
03. december 2007 af royal-chika (Slettet)

jamen det kan jeg ikke finde ud af.

gider du isolere x?

Brugbart svar (0)

Svar #9
03. december 2007 af Teazy (Slettet)

- 1,5 x + 0,5 = -3 x + 1

prøv lige selv at komme med et forslag :) noget om isolering må du da have lært :)

Svar #10
03. december 2007 af royal-chika (Slettet)

det dér har jeg (:
altså jeg har sat dem lig hinanden.

men der er jo to x :

x = -3 x + 1 + 1,5 - 0,5

?

Svar #11
03. december 2007 af royal-chika (Slettet)

?

Brugbart svar (0)

Svar #12
03. december 2007 af badooo (Slettet)

x = -3x+2

Hvis du nu ligger 3x til på begge sider, hvad står der så?


Brugbart svar (0)

Svar #13
03. december 2007 af -Zeta- (Slettet)

- 1,5 x + 0,5 = -3 x + 1

Lig 3x til på begge sider.

1,5 x + 0,5 = 1

Træk 0,5 fra på begge sider.

1,5 x = 0,5

Divider med 1,5 på begge sider.

x = 0,5/1,5 = 1/3

Brugbart svar (0)

Svar #14
03. december 2007 af -Zeta- (Slettet)

lig --> læg

Svar #15
03. december 2007 af royal-chika (Slettet)

skal jeg så indsætte 0,3333 i lingingen for m? eller l ?

Svar #16
03. december 2007 af royal-chika (Slettet)

hjæælp :)

Brugbart svar (0)

Svar #17
03. december 2007 af -Zeta- (Slettet)

#15.
Yes, for at finde y-koordinaten til skæringspunktet. x-koordinaten er 0,3333...

Svar #18
03. december 2007 af royal-chika (Slettet)

det giver bare noget mærkeligt? :s

jeg har:

y = -3 * 1/3 + 1

det giver 0?

Skriv et svar til: skæringspunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.