Studieretningsprojekt/-opgave (SRP/SRO)

Færdig med SRP

03. december 2007 af cirkel88 (Slettet)
Hej...
Ville bare lige hører om der er nogle der har skrevet studieretningsprojekt og om i har følt at 2 uger var for lidt/for meget tid at have til at skrive SPR?

Skal selv igang med SPR på fredag og har virkelig ikke nogen fornemmelse af om 2 uger er meget eller lidt tid at have. Ved selvfølgelig godt at der er forskelligt fra person til person hvor meget forarbejde man har lavet og hvor grundig/hurtig man er?

Men ville bare godt høre fra nogle der har erfaringer ang. opgaven

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. december 2007 af josemaria (Slettet)

Jeg tror faktisk, at vi er de første der skriver SRP. I den gamle reform hed den SSO vist, og jeg ved ikke om det var tværfagligt, ligesom det er med denne reforms 3gs opgave.
Men, for at vende tilbage til emnet, så er 14dage for mig, rimelig lang tid til at skrive en opgave, på knap 20 sider. Men grunden til at de har sat så meget tid af, er jo nok fordi man forlanger en del. Hvem ved? :)

Brugbart svar (0)

Svar #2
03. december 2007 af Bruger slettet (Slettet)

Jeg har brugt 4 dage på at skrive 11 sider, så mon ikke 2 uger er for meget..

Brugbart svar (0)

Svar #3
03. december 2007 af Da-ted (Slettet)

Tror ikke du skal være nervøs for at have for lidt tid. Sidste år havde de kun den halve tid, men du ved bedst selv, hvor langt tid du skal bruge på det - derfor vi har haft 2.g's opgaven og studieretningsprojekt i 2.g. personligt regner jeg ikke med at bruge mere end 3 dage på at skrive - max!

Brugbart svar (0)

Svar #4
03. december 2007 af An-ders (Slettet)

har brugt 8 dage på at skrive ½ side.. så.. det er vel forskelligt?

Brugbart svar (0)

Svar #5
03. december 2007 af Pitzner* (Slettet)

To uger var for mig alt for meget tid, men det kommer vel også meget an på hvordan man er som person. Jeg ved da, at nogen fra min klasse brugte alle dagene på opgaven, hvorimod nogen stortset kun brugte en uge.

Brugbart svar (0)

Svar #6
03. december 2007 af Møbjerg88 (Slettet)

Personligt har jeg lige afleveret 28 sider, som jeg skrev i løbet af den første uge.. Men det er meget forskelligt fra person til person..

Brugbart svar (0)

Svar #7
04. december 2007 af line118 (Slettet)

Vi har kun en uge, så to er da rimelig lang tid. men igen det handler jo om hvem man er :P

Brugbart svar (0)

Svar #8
04. december 2007 af blackduck (Slettet)

#7

Huh... Det lyder godt nok besynderligt, at det er det enkelte gymnasium som fastsætter hvor lang tid man har til rådighed. Går du på STX?

#0
Personligt syntes jeg at to uger er MEGET lang tid. Inden du får udleveret opgaveformuleringen har du jo allerede kunne søge (og evt. læse) litteratur om emnet, samt få vejledning til opgaven.
Du skal ikke være bange for at komme i tidsnød. Du ved jo selv hvor lang tid du er om at skrive en stil/rapport, og så meget voldsommere er kvalitetskravet til SRP jo heller ikke.

Gymnasiet kan være ret stressende, og til de skriftlige eksaminer skal man jo også præstere under tidspres. Se det her som en mulighed for at kunne fordybe dig fagligt og skrive en opgave uden at føle, at du kunne have gjort det bedre, hvis du bare havde haft mere tid...

Brugbart svar (0)

Svar #9
04. december 2007 af josemaria (Slettet)

#8.. Jeg mener nok, at HF'erne kun har en uge til at skrive deres SSO.

Brugbart svar (0)

Svar #10
04. december 2007 af -Zeta- (Slettet)

#9.
HTX'ere og HHX'ere har også kun én uge.

Brugbart svar (0)

Svar #11
04. december 2007 af MTS (Slettet)

Hejsa.

Har du ikke skrevet både dansk/historie-opgave og studieretningsprojekt i løbet af 1. - og 2.g? Det har jeg i hvert fald, og selvom jeg endnu ikke har skrevet mit endelige studieretningsprojekt (skal også i gang på fredag) så gav de to andre projekter mig da en idé om hvor meget det krævede af mig, og hvor meget tid det krævede ikke mindst. I denne omgang har man jo så 2 uger, og det har vi ikke haft de andre gange, så det er self. ikke det samme. Men jeg synes da stadig at det gav én et klart billede.

#1
Jeps, på den gamle reform var det en skriveuge, og nu er det to. Men kravene er ikke blevet højere for opgaven. Man har vurderet at kravene sådan set var for høje til kun en uges skrivning, man kunne sjældent nå at rette ordentlig igennem og lave lækkert layout. Og det forventer man selvfølgelig så er iorden nu. Derudover har vi også fået at vide at det også skyldes, at der spares en masse penge, når vi skriver hjemme to uger fremfor en..

Brugbart svar (0)

Svar #12
04. december 2007 af NilleX (Slettet)

Jeg tror personligt at kravene er blevet højere selvom det ikker blevet sagt.
Når man får dobbelt så lang tid til en opgave, så vil jegd a gå ud fra de kræver mere af os!

Bare en tanke.

Skriv et svar til: Færdig med SRP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.