Matematik
Umuligt
04. december 2007 af
bobop (Slettet)
Hej jeg har fået en svær opgave som jeg ikke forstår at løse. Kan nogen hjælpe mig?
I trekant ABC er vinkel C ret. Endvidere er siden b=3, og vinkelhalveringslinjen VA=4
a) Tegn en model af situationen og betem de ukendte sider og vinkler i trekant ABC.
Hvordan tegner jeg den?
Hvordan findes vinklerne?
I trekant ABC er vinkel C ret. Endvidere er siden b=3, og vinkelhalveringslinjen VA=4
a) Tegn en model af situationen og betem de ukendte sider og vinkler i trekant ABC.
Hvordan tegner jeg den?
Hvordan findes vinklerne?
Svar #1
04. december 2007 af Peden (Slettet)
Tegn en almindelig trekant hvor du tegner de oplysninger ind du har, den behøver ikke at være målfast, det er bare så du kan få et overblik.
Svar #2
04. december 2007 af -Zeta- (Slettet)
Hvad angår anden del af opgaven, kan du jo dele trekanten op i to trekanter. Du kan indføre et punkt D, der hvor VA skærer CB. Trekant ACD er vinkelret og har hypotenusen = 4 = VA og en katete = 3 = b.
Skriv et svar til: Umuligt
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
