Fysik
Fart-Skiløb
04. december 2007 af
chemicman (Slettet)
Hej
Jeg havde lige denne opgave som jeg ikke helt ved hvordan skal løses ? hvis nogle evt har tid så skriv hvordan du når frem til resultatet evt. anvendte formeler.
En styrt løber med masse 75 kg løber ned ad et bjerg.
Højdeforskelen mellem start og slut er 250m.
1) Hvilken fart har skiløberen til slut hvis der kan ses bort fra gnidning?
Slutfarten er 75 km/h
2) Beregn gnidningskraftens arbejde under skituren.
Jeg havde lige denne opgave som jeg ikke helt ved hvordan skal løses ? hvis nogle evt har tid så skriv hvordan du når frem til resultatet evt. anvendte formeler.
En styrt løber med masse 75 kg løber ned ad et bjerg.
Højdeforskelen mellem start og slut er 250m.
1) Hvilken fart har skiløberen til slut hvis der kan ses bort fra gnidning?
Slutfarten er 75 km/h
2) Beregn gnidningskraftens arbejde under skituren.
Svar #1
04. december 2007 af Da-ted (Slettet)
Du ved at den potentielle energi på toppen af bjerget (start) har samme værdi som den kinetiske energi ved bunden (slut) - forudsat at han står stille på toppen.
Du ved at E(pot)=m*g*h,
g = 9,82m/s^2 i Danmark.
E(kin)= (1/2) * m * v^2
Gnidningsmodstandens arbejde må være den fundne kinetiske energi ved bunden minus den reelle kinetiske energi ved bunden. Lyder det ikke meget rigtigt?:s
Du ved at E(pot)=m*g*h,
g = 9,82m/s^2 i Danmark.
E(kin)= (1/2) * m * v^2
Gnidningsmodstandens arbejde må være den fundne kinetiske energi ved bunden minus den reelle kinetiske energi ved bunden. Lyder det ikke meget rigtigt?:s
Skriv et svar til: Fart-Skiløb
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
