Matematik

Pythagoras

04. december 2007 af mm :) (Slettet)
Hvorfor kan pythagoras' sætning kun anvendes til retvinklede trekanter?

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. december 2007 af josemaria (Slettet)

http://www.matematiksider.dk/pythago/pyth.pdf

Læs alle tre beviser, så har du dit svar :)

Brugbart svar (1)

Svar #2
04. december 2007 af mathon

...fordi den kun gælder for retvinklede trekanter!

c^ = a^2 + b^2 - 2ab*cos(C), som kun
giver

c^ = a^2 + b^2 NETOP når vinkel C = 90° og dermed cos(90°) = 0

Brugbart svar (0)

Svar #3
04. december 2007 af josemaria (Slettet)

Når mathon skriver c^ så mener han:
c^ = c^2

Skriv et svar til: Pythagoras

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.