Matematik

differation

06. december 2007 af LarsUlri (Slettet)
vis at funktionen y=ln(e^x+e-1) er en løsning til differentialligningen dy/dx=e^(x-y)

(uden lommeregner)


Nogen der kan hjælpe mig med denne? :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. december 2007 af josemaria (Slettet)

Hint: Gør prøve!

Brugbart svar (0)

Svar #2
06. december 2007 af dnadan (Slettet)

Differentier din funktion, dette svarer til dy/dx, indsæt din funktion og vis at udtrykket passer.

Svar #3
06. december 2007 af LarsUlri (Slettet)

jamen når jeg differentierer dy/dx=e^(x-y) giver det jo det samme...?

Brugbart svar (0)

Svar #4
06. december 2007 af dnadan (Slettet)

#3 din funktion er y=ln(e^x+e-1)

Svar #5
06. december 2007 af LarsUlri (Slettet)

når jeg differentierer den giver det e^x/(e^x+e-1)

Brugbart svar (0)

Svar #6
08. december 2007 af mathon

ja - og hvis y = ln(e^x+e-1),
så er

e^x+e-1 = e^y, som indgår
i
dy/dx = e^(x-y) = e^x/e^y = e^x/(e^x+e-1)

Skriv et svar til: differation

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.