Fysik
Hjælp plzmålestoksforhold
06. december 2007 af
Nisa1 (Slettet)
Håber nogen vil hjælpe.
a) Kortets bredde er 4,8 cm. Hvor mange km svarer det til? hvis afstanden mellem to byer er 450 km, hvor lang er så afstanden i cm mellem de to punkter på kortet?
b) Hvilket målestoksforhold skulle vi bruge, hvis vi ønskede at tegne et Danmarkskort på et stykke A4-papir
Håber nogen vil hjælpe.
a) Kortets bredde er 4,8 cm. Hvor mange km svarer det til? hvis afstanden mellem to byer er 450 km, hvor lang er så afstanden i cm mellem de to punkter på kortet?
b) Hvilket målestoksforhold skulle vi bruge, hvis vi ønskede at tegne et Danmarkskort på et stykke A4-papir
Svar #1
06. december 2007 af Da-ted (Slettet)
Det er umuligt at svare på. Er det afstanden mellem byerne der er 450 km eller ?
b) Har du nogen oplysninger omkring Danmarks bredde/længde (skal Bornholm med)
b) Har du nogen oplysninger omkring Danmarks bredde/længde (skal Bornholm med)
Svar #2
06. december 2007 af Nisa1 (Slettet)
Før opgaven står der
Målestoksforhold
Landkortet til højre er tegnet i målestoksforholdet 1:7.500.000 cm = 75 km i virkeligheden. Hvis vi nu ønsker at finde to punkter på kortet, måler vi afstanden med en linial og ganger den med Målestoksforholdet. Hvis afstanden mellem to punkter er fx 3 cm, så er afstanden i virkeligheden
3*7,5*10^6= 225 km
Målestoksforhold
Landkortet til højre er tegnet i målestoksforholdet 1:7.500.000 cm = 75 km i virkeligheden. Hvis vi nu ønsker at finde to punkter på kortet, måler vi afstanden med en linial og ganger den med Målestoksforholdet. Hvis afstanden mellem to punkter er fx 3 cm, så er afstanden i virkeligheden
3*7,5*10^6= 225 km
Svar #3
07. december 2007 af lutherdk (Slettet)
a1) 4,8*7,5*10^6 = 360 km
a2) (450*10^6)/(7,5*10^6)= 6 cm
b) Mål et stykke A4 papir og slå målene over DK op på nettet. Herefter kan du vel bare dividere ned til Dks areal kan være på papirets.
a2) (450*10^6)/(7,5*10^6)= 6 cm
b) Mål et stykke A4 papir og slå målene over DK op på nettet. Herefter kan du vel bare dividere ned til Dks areal kan være på papirets.
Skriv et svar til: Hjælp plzmålestoksforhold
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
