Matematik

matrixregning

07. december 2007 af ***katrine*** (Slettet)
Hvordan løser man 2 ligninger med 2 ubekendte vha. af matrix metoden.

Er ved at søge på nettet kommet frem til at ligningerne:

ax+by=m
cx+dy=n

har den inverse matrix

A^-1= 1/detA*(d,-b (første linje) og -c,a(anden linje))

Jeg forstår hverken hvorfor de har byttet om på bogstaverne inde i parentesen og ændret fortegn, eller hvordan man derfra kommer frem til løsningen.

Jeg har fundet ud af teorien bag en 3*3 matrice, og der er løsningen jo A^-1 gange matricen på højre side.

Håber i kan hjælpe mig.
ps. det skal være bogstavregning, da det hører til i teoriafsnittet.

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. december 2007 af Dominik Hasek (Slettet)

#0:
Du skal se på den ``augmented'' (jeg aner ikke hvad det hedder på dansk) matrix [A|I_2], hvor I_2 er 2x2-identitetsmatricen. Derefter udfører du de velkendte rækkeoperationer på denne matrix (Gauss-Jordan-elimination), indtil du kommer frem til matricen [I_2|A^(-1)], og så er det bare at aflæse resultatet!

Brugbart svar (0)

Svar #2
07. december 2007 af Peden (Slettet)

#1:
Augmented betyder udvidede. (Hvis man gætter sig lidt frem fra sin viden omkring hvad en breast augmentation er :) )

Brugbart svar (0)

Svar #3
07. december 2007 af Dominik Hasek (Slettet)

2:
A'ha, der kan man bare se -- jeg takker!

Svar #4
07. december 2007 af ***katrine*** (Slettet)

Det forstår jeg ikke rigtigt noget af.

Ved ikke, hvad du mener med I og Gauss-jordan-elimination?

Brugbart svar (0)

Svar #5
07. december 2007 af Dominik Hasek (Slettet)

#4:
Så bliver du nødt til at sætte dig og læse om det, the det er helt basic lineær algebra.

Brugbart svar (0)

Svar #6
07. december 2007 af sheaf (Slettet)

#1
Den kaldes ligningssystemets totalmatrix.

Svar #7
08. december 2007 af ***katrine*** (Slettet)

Okay, tak for hjælpen

Brugbart svar (0)

Svar #8
09. december 2007 af math-freak++ (Slettet)

nej

Skriv et svar til: matrixregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.