Samfundsfag

Teorier inden for international politik

07. december 2007 af Bayat (Slettet)
Hej jeg skal skrive studieretningsopgave og der ville jeg høre om der var nogen der kunne anbefale bøger eller artikler der belyser emnet

Teorier inden for international politik

Det er særligt sikkerhedstrategier jeg tænker så som

Neo realisme med Waltz osv.

på forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. december 2007 af FredeW (Slettet)

Kan du være lidt mere specifik?

Du kan f.eks. gå direkte til Waltz og prøve at få fat i hans "Theory og International Politics" - det samme gælder for andre teoretikere.

På den anden side kan det måske nok blive lidt for omfattende, når du ikke har så meget tid (kommer selvfølgelig også an på dit ambitionsniveau).

Ellers er det jo altid oplagt at smutte en tur på biblioteket og se hvad de har af sekundærlitteratur :-) Når jeg søger på bibliotek.dk kommer der i hvert fald en del titler frem, der kunne lyde som om, de har en vis relevans ift. dit emne.

Svar #2
08. december 2007 af Bayat (Slettet)

Har været på hovedbibloteket i dag og fundet 6 bøger, men det jeg tænkte på var om der var en bestemt person der kunne nævnes som "modstykke" til waltz f.eks

Tak

Brugbart svar (0)

Svar #3
08. december 2007 af FredeW (Slettet)

Det kan man godt, men det kommer lidt an på, hvad du mener med modstykke.

Inden for realismen er Waltz et modstykke til de klassiske realister (som f.eks. Hans Morgenthau eller E.H. Carr). Forskellen her er der hovedsagelig videnskabsteoretik, og jeg kunne forestille mig, at det ikke er det, du er interesseret i?

Derfor skal du nok have fat i den liberale teorigren inden for IP - det er den der er realismens "klassiske" modstander. Også den har en klassiske og en "neo" del. Den klassiske er stort set uddød, så den ville nok heller ikke være den mest brugbare.

Inden for neoliberalismen kunne du f.eks. kigge efter noget af Robert Keohane og Joseph Nye - men om det lige er dem, der vil passe bedst, kommer selvfølgelig an på, hvordan din opgave konkret skal se ud.

Skriv et svar til: Teorier inden for international politik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.