Matematik
mat. opg fra FSA
08. december 2007 af
susa (Slettet)
Hejsa
der er nogle opgaver som jeg er lidt i tvivl om jeg har regnet rigtigt. Er der nogen der gider se på dem?
1) Vandingsanlægget kører 20 meter pr. time
Beregn hvor lang tid det tager vandingsmaskinen at vande en bane på langs(216m) af marken 216:20=10,8 t.
2) beregn en dyses diameter, når vandforbruget er 24 kubikmeter pr. time og vandtrykket er 4 i atmosfære.
kan man lave den om til en ligning således?... 24= 4*d^
3) mette arbejdede i 3t og 20 min og fik priklet 20 kasser.
beregn hvor mange kasser hun priklede i gennemsnit pr time. kunne ikke finde ud af det.
jeg håber der er nogle kloge hoveder der vil hjælpe :)
der er nogle opgaver som jeg er lidt i tvivl om jeg har regnet rigtigt. Er der nogen der gider se på dem?
1) Vandingsanlægget kører 20 meter pr. time
Beregn hvor lang tid det tager vandingsmaskinen at vande en bane på langs(216m) af marken 216:20=10,8 t.
2) beregn en dyses diameter, når vandforbruget er 24 kubikmeter pr. time og vandtrykket er 4 i atmosfære.
kan man lave den om til en ligning således?... 24= 4*d^
3) mette arbejdede i 3t og 20 min og fik priklet 20 kasser.
beregn hvor mange kasser hun priklede i gennemsnit pr time. kunne ikke finde ud af det.
jeg håber der er nogle kloge hoveder der vil hjælpe :)
Svar #1
08. december 2007 af dnadan (Slettet)
1) Du har at l(t)=20*t, hvor t er tiden i timer, du ved at banen er 216 meter, heraf løses ligningen:
216=20*t
2) Jeg forstår ikke helt den her opgave, så den må en anden tage.
3) 3t 20 min er lig = 3,33 timer
Gennemsnittet beregnes ved:
n_kasser/tiden = 20 kasser / 3,33 timer = 6 kasser pr. time.
216=20*t
2) Jeg forstår ikke helt den her opgave, så den må en anden tage.
3) 3t 20 min er lig = 3,33 timer
Gennemsnittet beregnes ved:
n_kasser/tiden = 20 kasser / 3,33 timer = 6 kasser pr. time.
Skriv et svar til: mat. opg fra FSA
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
