Fysik
Atmosfæren!
17. februar 2003 af
SP anonym (Slettet)
Har lille problem med den her opgave..
14C er radioaktivt med halvringstiden 5730 år og aktiviteten fra 14C i 1,00 kg carbon i atmosfæren kan antages at være konstant lig med 245 Bq. Og i atmosfæren findes 5,0*10^14 kg carbon.
Så er det jeg skal finde massen af den mængde 14C som dannes i atmosfæren i løbet af 1 sekund...
Kan du ikke give mig formel eller noget for jeg er virkelig på bar bund...?
Tak.. ps. 14 er opløftet foran C.
14C er radioaktivt med halvringstiden 5730 år og aktiviteten fra 14C i 1,00 kg carbon i atmosfæren kan antages at være konstant lig med 245 Bq. Og i atmosfæren findes 5,0*10^14 kg carbon.
Så er det jeg skal finde massen af den mængde 14C som dannes i atmosfæren i løbet af 1 sekund...
Kan du ikke give mig formel eller noget for jeg er virkelig på bar bund...?
Tak.. ps. 14 er opløftet foran C.
Svar #1
19. februar 2003 af Anja (Slettet)
Formelsamlingens ligninger A16, A17, A18 og A19:
N=No*e^(-k*t)
T½=ln(2)/k
A=-dN/dt= k*N
A=Ao*e^(-k*t)
N=No*e^(-k*t)=No*(1/2)^(t/T½)
N(1sek [kg])=N(atmosfære [kg])*(1/2)^(t=1sek/T½), her mangler du kun at udregne 5830år til sek (180701280000sek) dobbelt-check selv.
Nu har du udregnet N(1sek) af atmosfærens tilvækst dvs. som jeg har forstået det finder du resultatet ved at regne N(atmosfære)-N(1sek)=massen af den mængde 14C som dannes i atmosfæren i løbet af 1 sekund...
Aktiviteten er vist bare med for at forvirre??? - men spørg endelig, det virker måske også lidt for nemt at udregne ...
N=No*e^(-k*t)
T½=ln(2)/k
A=-dN/dt= k*N
A=Ao*e^(-k*t)
N=No*e^(-k*t)=No*(1/2)^(t/T½)
N(1sek [kg])=N(atmosfære [kg])*(1/2)^(t=1sek/T½), her mangler du kun at udregne 5830år til sek (180701280000sek) dobbelt-check selv.
Nu har du udregnet N(1sek) af atmosfærens tilvækst dvs. som jeg har forstået det finder du resultatet ved at regne N(atmosfære)-N(1sek)=massen af den mængde 14C som dannes i atmosfæren i løbet af 1 sekund...
Aktiviteten er vist bare med for at forvirre??? - men spørg endelig, det virker måske også lidt for nemt at udregne ...
Skriv et svar til: Atmosfæren!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
